Headease slaagt met vlag en wimpel voor het veiligheidskader van SamenBeter

Op 14 juli 2020 heeft Headease de goedkeuring van Stichting Beter met Elkaar ontvangen voor haar informatiebeveiligingsbeleid.

De applicaties van Headease verwerken dagelijks honderden cliëntgegevens in de GGZ. De uitwisseling tussen systemen van externe leveranciers vindt plaats via (Open) standaarden als Koppeltaal en GIDS Health Tools Interoperability (HTI).

Erkenning

Als onderdeel van het gebruik van de GIDS HTI-standaard is het een vereiste dat leveranciers voor het veiligheidskader van Stichting Beter met Elkaar slagen. Het toetsingsproces bestond uit een evaluatie van het Headease kwaliteitswerkboek en handboek, en een kritisch interview van twee uur over onze documentatie en werkwijze.

Reacties van de auditor Sander van Thillo:

  • “Beveiliging is ingebakken in de organisatie en processen.”

  • “De organisatie is zich bewust van alle veiligheidsnormen die van toepassing zijn in de branche.”

  • “De maatregelen voor beveiliging zijn bovengemiddeld, onder de indruk van de volwassenheid op dit gebied.”

Implementatie van informatiebeveiliging in de organisatie

Onze klanten en hun cliënten moeten erop kunnen vertrouwen dat de gegevens die zij genereren bij ons in veilige handen zijn. Bij Headease werken we Agile. Ons informatiebeveiligingsbeleid is in deze werkwijze geïntegreerd, omdat we al ons ontwikkelingswerk aan ons rigide beveiligingsbeleid toetsen.

Door deze aanpak kunnen we oprecht zeggen dat we continu de beveiliging van klant- en cliëntgegevens optimaliseren. We hanteren hiervoor de richtlijnen van NEN7510, ISO-27001 en ITIL.

Toelichting Stichting Beter met Elkaar

Stichting Beter met Elkaar ambieert de samenleving gezonder te maken en richt zich daarbij op het bevorderen van gezondheid en vitaliteit in plaats van het bestrijden van ziekte, via het project SamenBeter. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is 'Positieve Gezondheid'. Eén van de middelen om dat te bereiken is ICT.

Headease is als technisch partner bij Stichting Beter met Elkaar en GIDS betrokken, bij de ontwikkeling van (nieuwe) zorgstandaarden. Zo hebben we in opdracht van zorgaanbieder Antes, ehealth modules beschikbaar gesteld aan de SamenBeter Proeftuin Rotterdam. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de GIDS HTI standaard, deze standaard is een afgeleide van de breed geadopteerde onderwijsstandaard Learning Tools Interoperability (LTI).

Succesvolle implementatie HTI & IRMA