Omdat de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) met enorme capaciteitsproblemen kampt, krijgen onacceptabel veel mensen in nood niet de hulp die ze zo hard nodig hebben. En hoewel de problematiek complex is, kan de inzet van echt goed functionerende digitale oplossingen zoals doelgerichte applicaties, gegevensuitwisseling en interoperabiliteit op relatief korte termijn voor enorm veel verlichting zorgen.
Wij maken ons daarom hard om de digitale gezondheidszorg met innovatieve doelgerichte software en nieuwe marktstandaarden voor GGZ-instellingen en Zorginstanties te verrijken.
Door gebruik te maken van (open) standaarden en slimme technologische oplossingen voor gegevensuitwisseling, creëren wij veilige, duurzame, doelgerichte systemen die enorm bijdragen aan het efficiënter en effectiever inzetten van digitale middelen in de gezondheidszorg. Wij bieden geavanceerde integratie-oplossingen voor de digitale GGZ, gebaseerd op standaarden als FHIR/HL7 en Koppeltaal GGZ.
Het gaat niet alleen om technologie. Wij zijn er van overtuigd dat door nauwe samenwerking met belanghebbenden en door toetreding van nieuwe en kleine partijen de zorg toegankelijker wordt. Hierdoor ontstaat een ecosysteem van doelgerichte applicaties, waarbij de gezondheidszorg profiteert van een bredere keuze aan aanbieders en inwisselbaarheid van applicaties. Zo creëren wij een wereld zonder monopolisten.
Wij hechten veel waarde aan preconcurrentiële samenwerking voor de ontwikkeling van nieuwe open standaarden die bijdragen aan veilige, schaalbare communicatie tussen patiënten en zorgverleners. Om dit kracht bij te zetten hebben wij ons aangesloten bij Stichting Beter met Elkaar, waar wij vanuit GIDS werken aan open standaarden en NUTS in nauwe samenwerking Miles Ahead.
In 2013 werd EDIA door Zorgaanbieders online en Bouman GGZ gevraagd om haar expertise in het onderwijs, in te zetten voor de digitale GGZ. Dit leidde tot de ontwikkeling van prijswinnende e-mental health interventies (Uitgereikt door Trimbos Instituut) in samenwerking met Antes (Voorheen Bouman GGZ) en Zorgaanbieders online en de ontwikkeling van een cliëntenportaal in samenwerking met Antes. Zo ontstond er binnen EDIA een team gespecialiseerd in e-health oplossingen, dit team is de afgelopen jaren betrokken geweest bij meerdere digitale zorginnovaties en initiatieven. In 2019 is besloten deze ervaring onder te brengen in een eigen organisatie: Headease.